PAGES

zondag 16 juni 2013

Koken met Mystery. #1 Pasta salade

Gister had ik gekookt voor mijn ouders en mij en ik dacht, misschien is het wel leuk om een keer een 'Koken met Mystery' online te zetten. Het is weer een keer iets anders dan anders, dus het leek me wel een keertje leuk om te doen.

Ik was bij een vriendin en ze had me al een keertje verteld over pasta salade. Toen ik dat hoorde, dacht ik zovan 'Pasta en salade, samen? Bah!' Maar toen ik daar dus was, toen bleef ik ook bij haar eten. En je raadt het vast al, we aten pasta salade. Het is echt heel lekker! Dat had ik echt niet verwacht, want zelf hou ik echt totaal niet van pasta. Ik hou niet van spaghetti, mie, macaroni etc. Maar vandaag wil ik jullie dus laten zien hoe je pasta salade maakt.


 


Dit is een plaatje van internet, want ik bedacht me te laat dat ik jullie dit kon laten zien. I'm sorry. Daarom is het ook niet precies hoe ik het heb gemaakt, maar het lijkt er wel redelijk op.
 
Benodigdheden voor 4 personen (je hebt dan zeker meer dan genoeg, er zou denk ik een vijfde persoon kunnen mee-eten) :
250 gram pasta, 2 trostomaten, 3 zongedroogde tomaatjes, 1 mozzarellakaasje, 1 gele of groene paprika, een kropsla, een potje pesto, een potje olijven met piment en pijnboompitten. Zelf hadden we nog een stokbrood met kruidenboter in de oven gegooid, want dat is wel lekker om erbij te eten.
 
Bereidingswijze:
1. Kook eerst de pasta (kijk op de verpakking voor hoelang je de pasta moet koken)
2. Giet het water af en spoel de pasta weer af met koud water.
3. Snijd de tomaten, de paprika, de kropsla, het mozzarellakaasje en de olijven in kleine stukjes.
4. Rooster de pijnboompitten.
5. Doe alles in een grote schaal en voeg de pesto er aan toe.
 
En voilĂ , een heerlijke maaltijd en niet al te moeilijk!
Liefs,
Mystery.
 

1 opmerking: