PAGES

dinsdag 25 juni 2013

How to: donutknot maken met alleen je eigen haar

Een donutknot. Echt ieder meisje draagt het nu bijna, maar de meeste gebruiken hier een donut voor. Natuurlijk geen echte donut, maar een haardonut. Zelf heb ik geen haardonut nodig, omdat ik gewoon heel dik haar heb. Toch lukt het niet iedereen om een donutknot zelf te maken. Ik moest in het begin ook wel een paar keer oefenen, maar nu is het in 10 seconden gefikst. Benieuwd naar mijn techniek? Lees snel verder.


Wat je nodig hebt bij het maken van een donut knot zijn 2 à 3 elastiekjes en dat was het. Die haardonut kun je dus ook weglaten. De eerste stap voor het maken van een donutknot is een staart maken. Je kunt zelf weten hoe hoog of laag je de staart maakt, maar dit zal het midden zijn van je knot, dus beslis zelf hoe hoog je de knot wilt hebben. Het handigste is als je deze staart redelijk strak maakt. Wikkel de staart een beetje om je vinger heen, zodra je niet meer verder kunt draaien, draai je de staart om het elastiekje heen. Als je jouw hele staart om het elastiekje hebt gewikkeld, pak je een nieuw elastiekje en zet je de knot vast. En voilà, een donutknot! En zitten er nog wat plukjes niet mooi vast? Pak dan nog een ander elastiekje en zet de laatste plukjes haar ook nog even vast.
 
Als je heel erg dun haar hebt en dit werkt niet en een grote haardonut staat ook niet mooi, probeer dan een kleinere haardonut. Haardonuts zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dus kijk welke het mooiste bij jouw haar past. Ook moet je de haardonut dan niet door je haren heen zien. Dus kijk ook naar de kleur van de haardonut.
 
 
DIY-tip: Van een sok kun je jouw eigen haardonut maken. Kies een sok die je niet meer aantrekt en niet goed opvalt in jouw haar. Knip het onderste stuk van je sok eraf en rol de sok op. En hier je zelfgemaakte haardonut!
 
Liefs,
Mystery.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten